Geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland

, par Yves Lacroix

Geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland

Noord-Ierland moet deel uit blijven maken van de douane-unie volgens het concept terugtrekkings akkoord dat de Commissie vandaag publiceerde. Ongeveer een derde van het voorstel gaat over Ierland. Het akkoord moet nu voorgelegd worden aan de Europese Raad en het Verenigd Koninkrijk.

Buiten bepalingen over burgerrechten, financiën en overgangsregelingen zou het document als het aangenomen wordt zal Ierland deel uit blijven maken van de douane-unie om een harde grens te voorkomen.

Premier Theresa May lijkt echter niet blij te gaan zijn met het voorstel en zegt tegen ieder voorstel te zijn dat de regelgevende en legale eenheid van het Verenigd Koninkrijk tegen zou werken.

Ierse minister van buitenlandse zaken Simon Coveny zegt blij te zijn met het voorstel. Volgens hem is Ierland altijd duidelijk geweest over haar voorkeur om een harde grens te voorkomen.

Vos commentaires

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici

Ce champ accepte les raccourcis SPIP {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.

Suivre les commentaires : RSS 2.0 | Atom