Italië wil heroverweging locatie geneesmiddelenbureau

, par Yves Lacroix

Italië wil heroverweging locatie geneesmiddelenbureau

Het Hof van Justitie van de Europese Unie ontving van zowel de stad Milaan als de Italiaanse regering een verzoek om de beslissing om het Europese Geneesmiddelenbureau naar Amsterdam te verhuizen terug te draaien.

Het verzoek komt na de overwinning van Amsterdam in de race naar een geschikte locatie voor het agentschap. Verschillende Europese steden wilden het bureau graag huisvesten maar het werd uiteindelijk een strijd tussen Amsterdam en Milaan. Amsterdam won de stemming door het trekken van een lot.

Reden voor de mogelijke heroverweging is het feit dat er een compleet nieuw gebouw voor het agentschap moet komen maar het gebouw nog niet voltooid zal zijn zodra het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. Het tijdelijke kantoorgebouw is volgens de Italiaanse regering niet goed genoeg.

Het verzoek komt ongeveer twee maanden na de beslissende stemmingsronde en minder dan vijf weken voor de Italiaanse verkiezingen. Commissaris van gezondheid Vytenis Andriukatis vindt het dan ook geen verrassing en vermoed dat het een poging is om stemmen te winnen.

Oorspronkelijk op europese-observant.nl gepubliceerd

Vos commentaires

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici

Ce champ accepte les raccourcis SPIP {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.

Suivre les commentaires : RSS 2.0 | Atom